Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Навчання у Польщі

Дата: 20.11.2017 08:40
Кількість переглядів: 783

Фото без опису

     Ось і закінчилась робоча навчальна поїздка до сусідньої Польщі, яку було організовано Рівненським та Волинським центрами розвитку місцевого самоврядування за підтримки Західного ХАБу програми «U-LEAD з Європою».

        Програма навчання була настільки інтенсивною та цікавою, що п’ять днів промайнули так швидко, як одна мить. Під дією вражень отриманих від побаченого та почутого виникають нові ідеї та думки по запровадженню досвіду сусідів у нашій громаді. Дане навчання дає змогу використати більш ніж двадцятирічний досвід місцевого самоврядування поляків при розбудові нашої громади та можливість уникнути помилок сусідів, а отже пройти шлях реформи місцевого самоврядування значно швидше.

       Вражає висока активнісь жителів відвіданих гмін, універсальність закладів культури, чітко продумана раціональна система місцевого самоврядування, яка працює на задоволення потреб громади. На даний час ми працюємо над створенням публічної бібліотеки та центру дозвілля в громаді і можемо використати досвід сусідів, трансформувавши його у нашу реальність. Чи могли б ми уявити будинок культури без жодного штатного працівника, який слугує людям села та забезпечує їх попит. Або центр культури в якому працює три штатних працівника (включаючи керівника закладу ) які забезпечують роботу 12 аматорських колективів. В такому закладі вирує життя з ранку до вечора. Публічна бібліотека з своїми філіями організовує роботу груп за інтересами, екскурсії, слугує як комп’ютерний клуб.

      Звісно вразили мене і школи, які не тільки забезпечують навчання дітей, а й дають можливість іншим жителям громади отримувати знання, займатися спортом. Звісно не залишив байдужим і благоустрій територій.  

      Досягнути побаченого не важко необхідно лише максимально об’єднати наші зусилля, поставити власні інтереси нижче інтересів громади та самовіддано працювати. Я вірю, що у нас все вийде і ми створимо країну в яку будуть приїздити на заробітки: німці, англійці, голландці. Пропоную вашій увазі частину побаченого.

 

         Сільський голова                                                                                                                                     Роман Троцюк

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь