Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Монетизація  2018

Дата: 15.06.2018 08:02
Кількість переглядів: 384

Монетизація  2018

 

 

Виплата частини зекономлених субсидій у вигляді «живих» грошей відбуватиметься на підставі заяви громадянина.

         Урядовий проект монетизації субсидій за підсумками опалювального сезону 2017-2018 років передбачає виплату домогосподарству, яке зекономило споживання енергоресурсів житлової субсидії на опалення в еквіваленті вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії або 100 кубів природного газу.      Домогосподарство може отримати виплати в розмірі до 135 грн. за світло та до 695,79 грн. за газ.

         Громадянам, які економно використовували природний газ та електроенергію для опалення в опалювальний період, для отримання коштів необхідно до 1 вересня 2018 року подати в управління соціального захисту населення або до працівників з питань соціального захисту в об’єднаних територіальних громадах заяву, на підставі якої здійснюватиметься виплата монетизації.

         Інформацію про наявність економії  кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вона використовується для опалення.

Жителі району отримуватимуть зазначені виплати через особові рахунки в банках або відділення поштового зв‘язку ПАТ «Укрпошта».

         На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.

         Згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином НЕ впливає на процес декларування, а отримана від держави сума  НЕ повинна зазначатися у Декларації про доходи громадян.

         За більш детальною інформацією просимо звертатись у відділ соціальної допомоги управління соціального захисту населення Ковельської райдержадміністрації. Телефон “гарячої лінії”: 59 356, 31 482, 59 427.

         Для жителів об’єднаних територіальних громад необхідно звернутися  до працівників з питань соціального захисту у громадах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь