Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Монетизація  2018

Дата: 15.06.2018 08:02
Кількість переглядів: 358

Монетизація  2018

 

 

Виплата частини зекономлених субсидій у вигляді «живих» грошей відбуватиметься на підставі заяви громадянина.

         Урядовий проект монетизації субсидій за підсумками опалювального сезону 2017-2018 років передбачає виплату домогосподарству, яке зекономило споживання енергоресурсів житлової субсидії на опалення в еквіваленті вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії або 100 кубів природного газу.      Домогосподарство може отримати виплати в розмірі до 135 грн. за світло та до 695,79 грн. за газ.

         Громадянам, які економно використовували природний газ та електроенергію для опалення в опалювальний період, для отримання коштів необхідно до 1 вересня 2018 року подати в управління соціального захисту населення або до працівників з питань соціального захисту в об’єднаних територіальних громадах заяву, на підставі якої здійснюватиметься виплата монетизації.

         Інформацію про наявність економії  кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вона використовується для опалення.

Жителі району отримуватимуть зазначені виплати через особові рахунки в банках або відділення поштового зв‘язку ПАТ «Укрпошта».

         На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.

         Згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином НЕ впливає на процес декларування, а отримана від держави сума  НЕ повинна зазначатися у Декларації про доходи громадян.

         За більш детальною інформацією просимо звертатись у відділ соціальної допомоги управління соціального захисту населення Ковельської райдержадміністрації. Телефон “гарячої лінії”: 59 356, 31 482, 59 427.

         Для жителів об’єднаних територіальних громад необхідно звернутися  до працівників з питань соціального захисту у громадах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь