Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Дубівська громада впроваджує "Розумну взаємодію"

Дата: 09.07.2019 14:17
Кількість переглядів: 1031

Фото без опису

Однією з важливих проблем нашого суспільства є відкритість та прозорість влади. Звісно в різних громадах впроваджуються окремі елементи демократії. На даний час важливою проблемою є необізнаність жителів (в більшості) над процесами, які відбуваються в громадах. Ще більш важливим є завданням створення механізмів залучення мешканців до планування бюджету громади, визначення пріоритетних напрямків розвитку громади, визначення проблемних питань громади та об’єднання жителів навколо проблем, ініціатив та заходів, які відбуваються в громаді. Дубівська ОТГ впродовж декількох місяців є учасником грантового проекту «Розумна взаємодія» який відбувається за організацією «Молода громада». Впродовж попередніх місяців представники Дубівської ОТГ отримували теоретичні знання, які необхідні для впровадження системи в громаді. На сайті Дубівської сільської ради з’явилася іконка, натискаючи на яку, ми попадаємо в середовище «Розумної взаємодії» де на карті відображені проекти які реалізуються в громаді, або були реалізовані в попередні роки. За допомогою даного програмного продукту в мешканців громади з’являється новий інструмент впливу на процеси, що відбуваються в громаді. 
Благодійний фонд “Молода громада” організував семінар-тренінг для представників громад, які беруть участь у Всеукраїнській ініціативі пілотного впровадження системи “Розумна взаємодія”. Захід відбувається в рамках проекту «Youth participation for community development» за підтримки Молодіжного фонду Ради Європи та участі Біляєвської районної ради.
Приймаючи участь в семінарі, в м. Одеса 24.06.2019 та м. Біляївка Одеської області з 25.06 2019 по 28.06.2019 «Розвиток громад через розумну взаємодію і залучення громадян», ми отримуємо нові знання, практично використовуємо набуті раніше навички, отримуємо нові інструменти для впровадження проекту «Розумна взаємодія» в нашій громаді. Будь який інструмент працює, якщо про нього знають мешканці та вміють використовувати на практиці. Сьогодні в наш час комп’ютеризації в більшості жителів є Інтернет, якщо не стаціонарний та мобільний. Багато мешканців використовують смартфони, що спрощує можливість використання механізму «Розумної взаємодії». В проекті приймають участь десять громад України, які є пілотними по впровадженні системи. Після завершення семінару – тренінгу отримані знання та навички будуть поширюватись в громаді. Наступним етапом будуть проведені навчання для працівників сільської ради, депутатів. Черговим кроком навчання пройдуть працівники культури та бібліотек, які після перевірки знань та практичних навичок будуть навчати інших жителів громади. Використовуючи нові підходи та механізми взаємодії ми впевнено рухаємося по шляху побудови демократичного суспільства в нашій громаді та й в державі в цілому. В рамках заходу булла організована гарна екскурсія в катакомби Одещини, які утворилися внаслідок видобування ракушняку та приємна прогулянка річками та озером на катері.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь