Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Уряд дав можливість пільговикам переходити на готівкову форму виплат у будь-який час

Дата: 08.01.2020 15:35
Кількість переглядів: 570

  • Уряд дав можливість пільговикам переходити на готівкову форму виплат у будь-який час

         З 1 січня 2020 року пільгові категорії громадян Дубівської сільської ради мають право у будь-який час подати заяву до спеціаліста з питань соціального захисту населення громади щодо переходу з безготівкової на готівкову форму виплат пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Тобто за ініціативою Мінсоцполітики скасовано часове обмеження, подачі відповідної заяви після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період). Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 27 грудня 2019 року (постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 № 1123 ,,Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг”).

Управління соціального захисту населення Ковельської райдержадміністрації нагадує, що з 1 жовтня 2019р. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі” запроваджено надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі. Пільги нараховує управління соціального захисту населення виходячи:

- з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом;

- кількості членів сім’ї, які мають таке право відповідно до законодавчих актів та визначених ст.51 Бюджетного кодексу України;

- з урахуванням встановлених цін тарифів і державних соціальних нормативів у сфері житлово-комунального обслуговування.

Виплата розрахованої суми пільги здійснюється автоматично у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ “Ощадбанк. Для отримання пільги в грошовій формі пільговику необхідно було подавати відповідну заяву тільки до 15 жовтня та до 15 травня.

У зв’язку з чисельними зверненнями пільговиків Кабінет Міністрів України 27.12.2019р (постанова КМУ №1123) вніс зміни до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Пільговикам надана можливість визначати форму отримання пільги у будь-який період. Тобто з 1 січня пільгова категорія українців має право перейти на готівкову грошову форму пільг на житлово-комунальні послуги. Для цього необхідно надати до управління відповідну заяву, в заяві на грошову готівкову виплати пільги на оплату житлово-комунальних послуг громадяни мають обов’язково зазначати реквізити поточного банківського рахунку, на який щомісячно надходитимуть кошти пільги.

У зв’язку із запровадженням міжнародного стандарту номера банківського рахунку IBAN, поточний рахунок має містити 29 символів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь