Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Уряд дав можливість пільговикам переходити на готівкову форму виплат у будь-який час

Дата: 08.01.2020 15:35
Кількість переглядів: 611

  • Уряд дав можливість пільговикам переходити на готівкову форму виплат у будь-який час

         З 1 січня 2020 року пільгові категорії громадян Дубівської сільської ради мають право у будь-який час подати заяву до спеціаліста з питань соціального захисту населення громади щодо переходу з безготівкової на готівкову форму виплат пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Тобто за ініціативою Мінсоцполітики скасовано часове обмеження, подачі відповідної заяви після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період). Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 27 грудня 2019 року (постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 № 1123 ,,Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг”).

Управління соціального захисту населення Ковельської райдержадміністрації нагадує, що з 1 жовтня 2019р. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі” запроваджено надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі. Пільги нараховує управління соціального захисту населення виходячи:

- з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом;

- кількості членів сім’ї, які мають таке право відповідно до законодавчих актів та визначених ст.51 Бюджетного кодексу України;

- з урахуванням встановлених цін тарифів і державних соціальних нормативів у сфері житлово-комунального обслуговування.

Виплата розрахованої суми пільги здійснюється автоматично у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ “Ощадбанк. Для отримання пільги в грошовій формі пільговику необхідно було подавати відповідну заяву тільки до 15 жовтня та до 15 травня.

У зв’язку з чисельними зверненнями пільговиків Кабінет Міністрів України 27.12.2019р (постанова КМУ №1123) вніс зміни до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Пільговикам надана можливість визначати форму отримання пільги у будь-який період. Тобто з 1 січня пільгова категорія українців має право перейти на готівкову грошову форму пільг на житлово-комунальні послуги. Для цього необхідно надати до управління відповідну заяву, в заяві на грошову готівкову виплати пільги на оплату житлово-комунальних послуг громадяни мають обов’язково зазначати реквізити поточного банківського рахунку, на який щомісячно надходитимуть кошти пільги.

У зв’язку із запровадженням міжнародного стандарту номера банківського рахунку IBAN, поточний рахунок має містити 29 символів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь