Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Засідання методичного об'єднання вчителів початкових класів

Дата: 02.03.2020 08:23
Кількість переглядів: 484

    11 лютого на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ  ст. – ДНЗ» с. Вербка пройшов семінар-практикум вчителів початкових класів. Члени МО презентували досвід своєї роботи з проблеми «Формування освітніх компетентностей на уроках в початкових класах шляхом впровадження в навчально-виховний процес інноваційних технологій».

     Голова МО Богдан Людмила Петрівна провела майстер-клас на тему: «Методична система «Щоденні 5».

          Фото без опису              Фото без опису 

  Дрипа Людмила Петрівна ознайомила присутніх з можливостями використання інтерактивних технологій для досягнення очікуваних результатів навчальної діяльності на уроках української мови: технологією «кластера»; квестовою технологією; методом проєктів; прийомом-грою «шість капелюхів»  для розвитку критичного мислення; технологією ЧПКМ (читання і письмо для розвитку критичного мислення). Після чого в групах педагоги докладніше опрацювали поданий теоретичний матеріал та продемонстрували практичне використання даних технологій в освітньому процесі.

     Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

      Фото без опису  Фото без опису

      Фото без опису  Фото без опису

 

  Фото без описуТакож учасники обговорили питання «Використання опорних схем з метою розвитку мовленнєвої компетентності учнів на уроках української мови», з яким виступила вчитель початкових класів Прокопова Анжела Володимирівна.

 

  Федорук Ірина Вячеславівна вказала на  актуальність реалізації технології продуктивного навчання моловших школярів, що зумовлена вимогами нового Держстандарту початкової освіти, а саме – формування суспільно активної, творчої, компетентної особистості, яка, на відміну від людини-виконавця, самостійно генерує нові ідеї, приймає нестандартні рішення. Для успішного майбутнього учням необхідно розвивати здатність долати життєві труднощі, сприяти саморозвитку особистості, яка буде контролювати власне і соціальне життя, брати на себе відповідальність за свої дії, захищати себе і свої життєві цінності, піклуватися про інших. Ірина Вячеславівна ознайомила з цілями та методами продуктивного навчання, структурою продуктивного уроку.

                          Фото без опису                  Фото без опису

  Учасникам семінару запропоновано матеріали для використання в подальшій роботі.

   У підсумку вчителі, практикуючи проведення такого виду діяльності як «письмо для себе», мали можливість поділитись своїми враженнями та відмітили високу результативність та практичність проведеного заходу.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь