Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Засідання МО вчителів художньо-естетичного циклу

Дата: 21.05.2020 19:20
Кількість переглядів: 1706

                Фото без опису

    Дистанційне навчання – це новий виклик для вчителів, учнів та їх батьків. Воно має свої особливості та складнощі. Адже педагоги  організовують навчальний процес у нових для себе умовах, повинні втримати увагу дітей у режимі онлайн та налагодити не просто якісну, а  дійсно ефективну комунікацію. Чи можна це зробити? Чи доцільно викладати предмети художньо-естетичного напрямку в умовах дистанційного навчання? Яка роль цих предметів в період карантину?

 Саме ці питання обговорювались на онлайн-засіданні методичного обєднання вчителів художньо-естетичного циклу, яке відбулось 21 травня о17.00 на платформі Zoom.

  Засідання розпочала голова МО Балюк О.В., яка наголосила, що в період карантину в дітей підвищується рівень тривожності, страху. Тому, крім основних предметів, з яких здається ЗНО, потрібно приділяти увагу і предметам художньо-естетичного циклу. З «Мистецтва» – це віртуальні екскурсії музеями світу, куди діти можуть подорожувати зі свого дому, з «Музичного мистецтва» - це слухання класичної музики, яка має заспокійливий ефект і відновлює в організмі людини гармонію. Сучасні дослідники стверджують, що музика може допомогти послабити негативні емоції, зокрема, позбутись стресу, панічного страху та депресії. Ольга Василівна поділилась своїми напрацюваннями з музичного мистецтва, продемонструвала ресурси, які використовує під час дистанційного навчання.

   Голова методичної ради Гендес М.О. презентувала можливості платформи Mozaik education для вчителів художньо-естетичного циклу. Розповіла, як можна урізноманітнювати уроки на дистанційному навчанні за допомогою ігрових прийомів, продемонструвала, як скласти ребуси, кросворди, анаграми онлайн.

   Своїм досвідом роботи поділились  Богдан Л.П., Деркач І.Л., Будимка Н.А. Вчителі розповіли, які сервіси використовують для ознайомлення з навчальним матеріалом, а які - для перевірки засвоєння знань.

  Обмін досвідом показав, що наші вчителі налагодили якісну та ефективну комунікацію, а дистанційне навчання – це зовсім не перешкода, а неперервний розвиток і самовдосконалення!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь