Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Зустріч із зв'язковим УПА

Дата: 13.10.2020 13:39
Кількість переглядів: 526

Фото без описуНа передодні 78-ї річниці створення Української Повстанської Армії Дубівський сільський голова Роман Троцюк, секретар сільської ради Ольга Копанчук та начальник відділу з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту, соціального захисту населення  Наталія Лук’янчук завітали  до зв’язкового УПА  Івана Шевка, який  брав участь  в діяльності УПА, родом з хутора з-під Облап, нині проживає в селі Фото без описуВербка.

Свого часу Іван Семенович, будучи ще підлітком (1930 р.н), був зв’язковим Української Повстанської Армії, за що згодом був засуджений радянським судом і відбував покарання в одному із концтаборів Свердловської області РФ. Тож при зустрічі  Іван Шевко повідав про роки дитинства та юності, про зв’язок із повстанцями та про  діяльності УПА на наших Фото без описутериторіях, про те, як жилося за різних  окупаційних режимів, як відбував покарання, про життя у радянській Україні після звільнення з концтабору, про те, як склалася його доля надалі. Іван Семенович розповів, який вигляд мали записки  упівців – «грипси», які він передавав потрібним людям. ТакожФото без опису колишній зв’язковий  повідав про зміст інформаційних матеріалів, які підпільно видавались ОУН-УПА, і які також вони розповсюджували серед населення. 

Опісля цікавої розповіді Івана Семеновича, посадовці поцікавились станом його здоров’я, умовами життя, проблемами, які турбують колишнього зв’язкового, а для хорошого настрою  презентували  солодощі.

 

Відділ з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту, соціального захисту населення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь