Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Вшанували пам’ять борців за волю України

Дата: 15.10.2020 10:20
Кількість переглядів: 897

Фото без опису14 жовтня 2020 року біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України», що у селі Облапи  було людно. Та це й не дивно, адже  традиційно у день релігійного свята - Покрови Пресвятої Богородиці та державного свята -Дня захисника України, а також  річниці утворення Української Фото без описуПовстанської Армії керівництво та жителі Дубівської громади, ветерани, учасники АТО/ООС, рідні та близькі полеглих захисників, учнівська молодь та місцеве духовенство  збираються тут, аби віддати данину шани Фото без описузахисникам України та учасникам національно – визвольного руху.

На шляху до  незалежності український народ пройшов чимало випробувань: гула Україна у війнах та повстаннях, неФото без опису раз топтав її землю загарбник, але у всі часи, українці мужньо боролися  за незалежність та державність. Цього річ виповнюється 78 років від часу створення Української Повстанської Армії, символічним днем заснування якої є 14 жовтня 1942 року.  В цій місцевості загинуло  74 місцевих вояків ОУН-УПА  та  80 вояків були репресовані, їх Фото без описупрізвища назавжди  залишились в пам’яті земляків та  увінчені  на меморіальних плитах Фото без описупам’ятного знаку «Борцям за волю України».

Скорботною хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам’ять героїв, котрі віддали своє життя за Україну. Опісля поминальну панахиду очолив  настоятель храму Семеона  Стовпника от. Любомир. У спільній молитві представники громади упам’янули земляків – учасників національно – визвольного руху та героївсьогодення, котрі довели високе звання Захисника України власною кров’ю. Фото без описуТематичну добірку мистецьких творів учасникам зібрання подарували місцеві талановиті особистості: Ольга Балецька, Роман Міщанчук та юні Анна  Килиба,  Софійка Супронюк.

До підніжжя пам’ятного знаку «Борцям за волю України» Фото без описута символічної стели загиблому земляку учаснику АТО Роману Данилевичу, учасники зібрання поклали осінні квіти, як символ щирої вдячності  за подвиг та  вічної пам’яті про героїв.

Цього ж дня відбулося урочисте покладання квітів  до  Пам’ятного  знаку Ганні Сороці  (зв’язковій УПА), котрий знаходиться в лісі села Дубове,  символічної  могили  Фото без опису«Борцям за волю України», що на кладовищі села Облапи та  до могил загиблих та померлих  воїнів - учасників АТО: Романа Данилевича, Миколи  Плеска, Ігоря Кірєєва.  Посадовці таФото без опису представники громади  низько  схилили голови  за героями сучасності та зі смутком і болем у серці вшанували їх світлу пам’ять.

Шанувати героїв і бути гідним громадянином України – святий обов’язок  кожного з нас.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь