Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Про людей, чия праця - це вияв милосердя

Дата: 30.10.2020 13:52
Кількість переглядів: 800

Фото без описуУ першу неділю листопада своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери. Кажуть, що добро повертається до людини сторицею. Про це, як ніхто, знають працівники соціальної сфери, котрі покликані допомагати, нести в світ милосердя, вселяти  людям надію на краще, вчасно подаючи  руку допомоги тим, хто цього потребує. Для представників цієї професії слова Івана Франка — «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати Фото без описуіншим», стали сенсом життя.

Як відомо повноваження у сфері соціальних послуг передані громадам, тобто максимально близько до отримувачів цих послуг. То ж сьогодні мова піде про фахівців, котрі  працюють у сфері соціального захисту Дубівської об’єднаної територіальної громади, людей різної долі, але винятково доброго серця, людей,  чия праця – це вияв милосердя, творення Фото без описудобра та турбота про ближнього не тільки через службові обов’язки, а й за покликом душі.

У Дубівській об’єднаній територіальній громаді успішно та продуктивно функціонує центр надання соціальних послуг, котрий  включає в себе три структурні підрозділи: відділення надання соціальної допомоги вдома, відділення стаціонарного догляду для постійного проживання с. Облапи, відділ соціальних службФото без опису для сім’ї, дітей та молоді. Очолює центр та вміло організовує його роботу  фахівець з великим досвідом у сфері соціального захисту -   Зоряна  Рябко.

Для немічних і самотніх людям сільської місцевості допомога і підтримка соціального робітника є не лише дуже потрібною, вона, інколи, є єдиним порятунок у житті. Соціальні Фото без описуробітники відділення надання соціальної допомоги вдома, надають соціальні послуги по  догляду 32 самотнім літнім жителям громади та особам з інвалідністю. Варто зазначити, що  завжди сумлінно виконують свою роботу та  добре дбають про підопічних соціальні робітники: Ольга Поліщук, Олена Лук’янчук, Наталія Іванюк та Наталія Облапець. Завжди чуйні, відповідальні, у будень і у свято ці працьовиті жінки вселяють неабияку надію у завтрашнійФото без опису день стареньких, немічних, одиноких жителів громади. 

Для одиноких громадян похилого віку, які потребують постійного стороннього догляду в умовах стаціонару в селі Облапи вже 21 рік поспіль функціонує стаціонарне відділення постійного проживання. Нині там мешкає 13 осіб, котрі перебувають на повному державному утриманні, забезпечені соціальними послугами та відповідно до встановлених норм - одягом, взуттям, постільною білизною, комунально-побутовим обслуговуванням, Фото без описутехнічними та іншими засобами реабілітації. У відділенні створені належні умови для проживання підопічних, які відповідають санітарно-гігієнічним вимогам і максимально наближені до домашніх. Організовано чотириразове висококалорійне харчування з дотриманням добових норм. Відрадно, що невеликий, але дружний колектив, який нині очолює Людмила Клинова з особливою любов’юФото без опису та милосердям щоденно  дбають  про людей, чия доля  була не надто привітною. День у день 15 років поспіль піклуються про своїх підопічних молодші медичні сестри відділення Любов Сементух, Лілія Шум, Тетяна Чушко, Валентина Чушка. Завжди  відповідальна і старанна  - сестра медична Світлана Заболоцька.

Не можна оминути увагою фахівця з соціальної роботи відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталію Хвіць, адже вмінню встановлювати контакт з різними категоріями населення їй можна лише позаздрити. Наталія Григорівна знає кожну проблемну сім’ю, дбайливо слідкує за умовами проживання та вихованням дітей у таких сім’ях, аби допомогти цим родинам впоратися із життєвими негаразди, у своїй діяльності тісно співпрацює з іншими дотичними службами.

Жителі громади, котрі звертаються у Дубівську сільську раду з питань Фото без описуоформлення соціальних виплат і допомог добре знайомі із  Галиною Шворак, спеціалістом з питань соціального захисту.  Завжди привітна, компетентна Галина Адамівна  допоможе, підскаже та дасть правильну пораду кожному щодо вирішення питань сфери соціального захисту. Нині Дубівська сільська рада приймає участь в проекті «Соціальна громада», який передбачає спрощення  систему збору документів для надання різного роду  соціальних допомог та значно мінімізує логістичні витрати жителів ОТГ.

Тож, користуючись нагодою, щиро вітаємо усіх працівників соціальної сфери ДубівськоїФото без опису громади з професійним святом і бажаємо Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя та невичерпної життєвої енергії!

Традиційно, з нагоди професійного свята Дня працівників соціальної сфери за сумлінне виконання професійних обов’язків у сфері соціального захисту населення, чуйність і  розуміння  людських потреб Подяками Дубівського сільського голови  нагороджені:

  •  Наталія Хвіць, фахівець із соціальної роботи  відділу соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді;
  • Олена Лук’янчук, соціальний робітник відділення  надання соціальної допомоги вдома центру надання соціальних послуг;
  • Любов Сементух,  молодша медична сестра (прибиральниця) відділення  надання соціальної допомоги вдома центру надання соціальних послуг.                        

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь