Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Про основні аспекти Державної програми надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу

Дата: 24.07.2023 14:51
Кількість переглядів: 61

Фото без описуЧим більше бізнесу буде у громаді, тим більше буде створено робочих місць і як наслідок, більше податків до місцевого бюджету. То ж з ініціативи керівництва Дубівської громади, днями відбулась робоча зустріч з учасниками проєкту «єРобота» - фахівцями Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості та АТ «Ощадбанк».

Серед обговорюваних питань, левову частку дискусії, мала тематика, про яку ми вже спілкувались з користувачами соціальної мережі Фейсбук, а саме: Урядова програма безповоротних грантів для створення та розвитку власного бізнесу.

Грантові програми єРобота — це дієва допомога від держави для відновлення, створення власної справи з нуля, реалізації амбітних проєктів, генерування нових робочихФото без опису місць. То ж і аудиторія слухачів була відповідною – жителі населених пунктів громади, котрі мають намір започаткувати власну справу у сфері садівництва, ландшафтного дизайну, фото послуг, придбання устаткування для переробки сільськогосподарських культур тощо. Загалом зустріч була доволі змістовною, цікавою для сприйняття та активною з обох боків її учасників.

Варто зауважити, що гранти для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їх сімей надаються у збільшеному розмірі.

❗️❗️❗️До вашої уваги коротко про основні аспекти Державної програми надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу, запровадженої Урядом «єРобота»:

📌Хто може отримати грант?

Отримати гранти можуть люди, що вже мають досвіт у бізнесі та підприємці початківці, шляхом реєстрації ФОП чи юридичної особи (реєстрація має бути проведена протягом 15 робочих з дня отримання позитивного рішення про надання гранту).

📌Розмір гранту. Яку суму можна отримати за умови створення робочих місць?

Створивши одне робоче місце – від 50 до 150 тис. грн.

Створивши робочі місця у кількості не менше двох – до 250 тис. грн.

📌На що можна витратити грант?

☑️придбання меблів, обладнання (крім транспортних засобів), необхідного для провадження господарської діяльності отримувачем, яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання гранту на створення або розвиток власного бізнесу (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави);

☑️закупівля ліцензійного програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану (сумарно не більше 50% розміру гранту);

☑️послуги маркетингу та реклами (не більше 10% розміру гранту);

☑️орендна плата за нежитлове приміщення (не більше 25% розміру гранту);

☑️орендна плата за обладнання (не більше 10 відсотків розміру гранту);

☑️лізинг обладнання, крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (не більше 50% розміру гранту).

📌Механізм та умови використання коштів з рахунку

Грант можна використати лише у безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок продавця чи надавача послуг.

Період протягом якого мають бути освоєні кошти гранту - 6 місяців з дати його отримання.

До уповноваженого АТ «Ощатбанк» подаються документи, що є підставою для оплати (договір, рахунок, квитанція, накладна тощо) відповідно до цілей проекту.

📌Обов’язкові документи Проекту

Бізнес-план відповідно до встановленої форми.

Подача заявки на грант здійснється черед Портал Дія. Для цього необхідно заповнити заяву і завантажити бізнес-план.

📌Обов’язкові умови, передбачені Програмою:

Створення протягом 6 місяців з дня зарахування коштів на рахунок отримувача в уповноваженому банку робочих місць залежно від розміру гранту та працевлаштування на них осіб на строк не менш як на 24 місяці.

❗️До прикладу, жителі Ковельського району вже отримали гранти на виробництво меблів, заморожених напівфабрикатів, створення мобільних кав’ярень, хлібопекарень, кабінету психолога і усішно працюють в даних сферах.

Усіх, кого цікавить тематика щодо створення власного бізнесу та отримання безповоротніх коштів від держави у вигляді грантів пропонуємо звертатись за консультаціями у Ковельську філію Волинського обласного центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь