Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

 ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ "16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА”

Дата: 12.12.2023 08:22
Кількість переглядів: 57

 

Фото без описуУ період з 25 листопада до 10 грудня відбувається щорічна Всеукраїнськаакція „16 днів проти насильства”. Основною її метою є привернення уваги суспільства до проблем подолання домашнього насильства, насильства за ознакою статі, жорстокого поводження з дітьми та протидії торгівлі людьми.

Шістнадцяти денний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

Захист прав осіб, які постраждали від домашнього насильства, надання їмФото без опису гарантованої допомоги, притягнення кривдників до відповідальності – обов’язок держави. Байдужість до посягання на іншу людину, особливо вчинене в родинному колі, має назавжди викорінитися з нашого суспільства. Толерування цього ганебного явища – неприпустиме.

Наші воїни виборюють на полі бою право на Фото без описуіснування нашої країни, захищаючи нашу землю від окупантів. Перед нами стоїть обов’язок розбудувати незалежну Україну, вільну від будь-яких проявів насильства.

Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека проголошені Конституцією України найвищою соціальною цінністю.

Якщо ви стали свідком чи зіткнулися з домашнім чи гендерно зумовленим насильством, звертайтеся:

 

Працівники Дубівської територіальної громади долучилися до акції „16 днівФото без опису проти насильства”. З 25 листопада до 10 грудня були проведені різні заходи, присвячені темі протидії насильства.

Начальником Служби у справах дітей Дубівської сільської ради та в. о. директора Центру надання соціальних послуг Дубівської сільської ради було відвідано сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах та сім’ях, де вчинялося насильство. Під час відвідування сімей з членами сім’ї проведено профілактичні бесіди з метою протидії та недопущення вчиненню Фото без описудомашнього насильства, насильства стосовно дітей, за участю дітей та в присутності дітей. Надано консультації та поради щодо створення сприятливого сімейного мікроклімату та налагодження емоційних контактів між членами сім’ї. Здійснена соціально-профілактична робота, спрямована на запобігання сімейному неблагополуччю.

Старостами старостинських округів було поновлено та розміщено інформацію наФото без опису інформаційних стендах у своїх старостинських округахщодо форм, причин і наслідків насильства, заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. У приміщенні сільської ради поновлено інформацію, як діяти у випадку домашнього насильства.

З метою забезпечення комплексного підходу до подолання насильства та сприяння реалізації прав осіб, постраждалих від Фото без описунасильства, шляхом запобігання та ефективного реагування на факти насильства, надання допомоги та захисту постраждалим особам, узгодження дій між суб'єктами заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі,начальником Служби у справах дітей Дубівської сільської ради та в. о. директора Центру надання соціальних послуг Дубівської сільської ради було проведено бесіди з сімейними лікарямиамбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Також в амбулаторіях громади розміщено інформацію з метою підвищення обізнаності населення про всі форми насильства, а також методи недопущення і комплексного реагування наФото без опису будь-які його прояви.

Проведено інформаційну кампанію, а саме роздано інформаційні буклети мешканцям громадита працівникам відділення стаціонарного догляду для постійного проживання с. Облапи з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Отже, основне завдання акції «16 днів проти насильства» – привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем – запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь