Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

На Волині торік власники та орендарі землі сплатили 565 мільйонів гривень плати за землю

Дата: 23.01.2024 16:48
Кількість переглядів: 18

Фото без описуНа Волині торік власники та орендарі землі сплатили 565 мільйонів гривень плати за землю

Громади Волині впродовж 2023 року отримали в розпорядження 565,1мільйона гривень плати за землю. Це на 14,9 мільйона гривень більше, ніж у 2022 році.

Зокрема, торік місцеві бюджети залучили453,7 мільйона гривень плати за землю від юридичних осіб і 111,4 мільйона гривень земельного податку, який перерахували фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

 

«Підтримка у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, виконання повноважень у соціальній сфері та фінансування оборонних заходів  можливі лише за умови бюджетної стабільності громад. Очевидно, що сумління та податковий внесок кожного платника податківдо місцевого бюджету тут і тепер - надзвичайно важливі.Тому звертаюся до громадяніз проханням виконувати свої податкові зобов’язання своєчасно і таким чином дбати про фінансову спроможність громад, відтак – власну безпеку і добробут», -коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Окрім поточних платежів, громадянам варто не забувати про сплату заборгованих у минулі роки земельного податку та податку на нерухомість, - нагадують у податковій службі.  

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують: підтримати країну та громади фінансово можуть і повинні громадяни, які торік отримали доходи, з яких не сплачено податки.

Із 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами.Відзвітуватися про минулорічні доходи потрібно до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь