Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Компенсаційні програми для роботодавців від служби зайнятості

Дата: 16.04.2024 16:30
Кількість переглядів: 32

 

Фото без описуДля покращення ситуації на ринку праці, підтримки та розвитку бізнесу, Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям ряд компенсаційних  програм:

 

1. Програма з компенсації роботодавцям єдиного внеску за працевлаштування на нові робочі місця суб’єктам малого підриємництва (відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 18.04.2023р. № 338). Загальна тривалість виплати 12 місяців упродовж 2 років у розмірі єдиного внеску за кожний непарний місяць роботи працівника.

     2. Програма з надання роботодавцям компенсацій за працевлаштуванняФото без опису зареєстрованих безробітнихідповідно до Порядку  надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою КМУ від 10.02.2023р. № 124) включає:

  • Компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих понад 1 місяць безробітних певних категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, (ст.14 ЗУ «Про зайнятість населення») та безробітних, які перебували на обліку понад 6 місяців.

     Загальна тривалість виплати – 12 місяців впродовж двох років.

  • Компенсація 50 відсотків фактичних витрат на оплату праці, встановленої законодавством на момент виплати,  але не більше розміру мінімальної заробітної плати, за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних таких     категорій:
  • особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку;
  • особи,  яким до настання права на  пенсію за віком лишилось не більше 5 років;
  • учасники бойових дій.

 Загальна тривалість виплати  – 6 місяців.

  • Компенсація роботодавцям 50 відсотків мінімальної заробітної плати за працевлаштування  зареєстрованих  безробітних:
  • осіб віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше  12 місяців;
  • осіб віком до 35 років та осіб, звільнених із строкової військової служби на перше робоче місце

3. Програма з надання роботодавцям компенсацій на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб (постанова КМУ від 08 вересня 2015 року №696 із змінами). 

Розмір компенсації: фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виплати.

Загальна тривалість виплати – 6 місяців впродовж року.

4. Програма з надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331).

Компенсація надається у розмірі  мінімальної заробітної плати щомісяця за кожну працевлаштовану особу. Загальна тривалість надання такої компенсації не може перевищувати трьох місяців з дня працевлаштування особи. Термін дії програми: на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

5. Компенсація  роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю  у сумі:

-  106,5 тис. грн. – за осіб з інвалідністю  I групи;

-  71 тис. грн.  -  за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю  II групи.

Перелік допоміжних засобів для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю викладений у додатку 1 до Порядку надання роботодавцям компенсацій фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

( Постанова КМУ  від 22.08.2023р. № 893).  

Для отримання більш детальної інформації та з метою індивідуально підбору компенсаційної програми для роботодавців звертайтесь в Ковельську філію Волинського обласного центру зайнятості (вул. Сагайдачного, 6а, м. Ковель.). Телефон для довідок: (044)244 94 76

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь